DespreDebates.md este o platformă interactivă de dezbateri online care își propune ca scop reflectarea opiniei societății asupra problemelor esenţiale pentru cetăţeni, prin intermediul dezbaterilor cu caracter constructiv. Dezbaterile lansate sunt din domeniul politic, economic, social, educație dar și altele care au generat interes publicului larg.

Viziune şi misiune

Ne dorim să promovăm o comunicare bazată pe argumente și soluții, nu pe emoții. Credem că gândirea critică poate oferi o abordare nouă asupra modului în care sunt analizate deciziile și noutățile care influențează viața fiecărui cetățean. Acest model va permite pe termen lung să dezvoltăm o societate educată în acceptarea opiniilor contradictorii dacă acestea sunt susținute prin argumente.

Debates.md urmăreşte:

  • să dezvolte şi să promoveze dezbaterile echilibrate şi bazate pe argumente
  • să încurajeze implicarea cetăţenilor într-un dialog constructiv
  • să reflecte opinia societății asupra problemelor şi politicilor de interes public
  • să pună în dezbatere subiecte care deseori sunt ignorate de mass-media din țară
  • să cultive spiritul și activismul civic
  • să aducă aportul la democratizarea societății
  • să servească drept punct de reper pentru jurnaliști atunci când aceștia vor să afle opinia utilizatorului online

Cum lucrează

Pe debates.md este afișată o singură dezbatere pentru o perioadă determinată de timp, care poate varia între 3-4 zile. Aceasta poate fi sugerată atât de utilizatori cât și de echipa proiectului. Cele mai votate comentarii sunt promovate pe prima pagina a website-ului. În baza activității pe site este format clasamanetul utilizatorilor. Numărul de stele acumulat reflectă nemijlocit ponderea utilizatorului în dezbateri. 

Pentru detinatorii de bloguri si siteuri am creat widgetul debates.md. Pentru a fi la curent cu dezvoltarea proiectului, urmariti pagina noastra de Facebook.