FAQ


Ce este Debates.md?

Debates.md este o platformă interactivă de dezbateri online care își propune ca scop reflectarea opiniei societății asupra problemelor esenţiale pentru cetăţeni, prin intermediul dezbaterilor cu caracter constructiv.

Cât timp durează o dezbatere?

Pe debates.md este afișat câte un singur subiect de dezbatere propus utilizatorilor care durează 3 zile. După expirarea timpului nu mai poți comenta sau vota.

Cum votez?

Pot vota doar persoanele înregistrate pentru ca dorim să evităm votarea multiplă şi comentariile anonime. Utilizatorii se pot autentifica cu profilul de Facebook, Google+  sau pot completa formularul de înregistrare apăsând butonul "Loghează-te"

Câte opinii pot adăuga la o dezbatere?

La fiecare nouă dezbatere poate fi adăugată o singură opinie care nu va mai fi posibil de modificat ulterior.

Cum acumulez puncte?

Punctele se obțin în dependență de activitatea utilizatorilor pe site începând cu înregistrarea contului personal, adăugarea opiniilor, numărul de like-uri acumulate și alte activități. Numărul de puncte (stele) pe care le deții reflectă nemijlocit ponderea ta în dezbateri.

Cum sugerez o dezbatere?

Poți sugera o temă de dezbateri care dacă va fi aprobată de administratorii website-ului va apărea pe prima pagină. Întrebarea trebuie să fie formulată astfel încât răspunsul să fie “Pro” sau “Contra” și nu uita să indici o scurtă descriere. Dacă ai link la știre, te rugăm să indici sursa. Pentru a sugera o dezbatere accesează acest link.

Pot comenta la o dezbatere închisă?

Odată ce timpul alocat pentru o anumită dezbatere a expirat, nu mai puteți contraargumenta sau susțiine alte opinii.

Cum văd numărul de persoane care a votat?

Numărul de persoane care au votat Pro sau Contra este vizibil doar după ce ai votat și tu.

În baza cărui criteriu apare comentariul meu pe pagina principală?

Comentariul tău va apărea pe pagina principală dacă acesta a adunat un număr mai mai mare de aprecieri, fapt ce denotă *greutatea opiniei tale.

Ce se întâmplă când timpul alocat unei dezbateri expiră?

De îndată ce timpul alocat dezbaterii expiră, nu mai poți să votezi sau să-ți adaugi opinia. Dezbaterile precendente împreună cu comentariie le poți găsi aici.