Debates.md a fost lansat!


Astăzi, 2 decembrie 2014, organizația MediaPoint în colaborare cu Transitions Online, anunță lansarea proiectului social debates.md care are drept scop reflectarea opiniei societății asupra problemelor esenţiale pentru cetăţeni, prin intermediul dezbaterilor cu caracter constructiv.

Debates.md este o platformă interactivă de dezbateri online care încurajează comunicarea bazată pe argumente și soluții. Fiecare cetățean care își dorește să se implice într-un dialog constructiv va avea ocazia să contribuie la democratiarea societății.

Dezbaterile lansate se vor concentra asupra subiectelor din domeniul politic, economic, social, educație dar și altele care au generat interes publicului larg.

Debates.md este rezultatul unei ample analize a modului în care cetățenii Republicii Moldova își exteriorizează gândurile cu privire la problemele actuale. Avem încrederea că putem schimba procesul de dezbatere în rândul moldovenilor și să dezvoltăm o platformă transparentă, în care vor fi promovate comentariile bune care la rândul lor pot influența pozitiv și alte opinii.

Proiectul este destinat în egală măsură utilizatorilor din mediul online din republică, precum și comunităților moldovenești din străinătate. Prin interactivitatea sporită, proiectul debates.md urmărește să facă auzită vocea cetățenilor care au ce spune.


Platforma va include conținut interactiv precum dezbateri și articole care vor contribui nemijlocit la o mai bună înțelegere a activității instituțiilor publice din R.Moldova. Pe debates.md este afișată o singură dezbatere pentru o perioadă determinată de timp. Această poate fi sugerată atât de utilizatori cât și de echipa proiectului.