Lista de candidați PDM, între critici și laude. Opiniile cetățenilor


Democrații s-au grăbit să-și prezinte primii candidații de pe lista națională care aspiră la fotoliul de deputați. Documnetul conține 53 de nume. Formațiunea politică a fost înregistrată de către CEC în cursa electorală. Conform procedurii de tragere la sorți, PDM vor fi primii în buletinul de vot.

În capul listei se află democratul Vladimir Plahotniuc care e urmat de șeful Guvernului, Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu. Totodată, se mai regăsesc funcționari publici, secretari de stat, consilieri municipali, primari, deputați și miniștri. Surpriza a fost că pe listele PD va candida și ministra Sănătății, Silvia Radu deși anterior se declara apolitică. Speră să ajungă în legislativ și femeia de afaceri Otilia Drăguțanu care este soția lui Dorin Drăguțanu, fostul guvernator BNM pe vremea când s-a furat din sistemul bancar peste un miliard de dolari. 

Debates.md a provocat cetățenii să își expună părerea despre lista candidaților PDM pentru alegerile parlamentare din 2019. În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 26-27 decembrie. Astfel, doar 15% au votat PRO, în timp ce 85% au apreciat CONTRA. Vedeți și opiniile cetățenilor care au fost expuse atât pe www.debates.md, cât și pe pagina de www.facebook.com

CONTRA:

Ion-Marian Vartu: Acest partid va DISTRUGE, dar nu va CREŞTE Moldova. Primii trei democraţi din listă, craii - Plahotniuc, Filip şi Candu vor avea grijă de propriile intese, nu de ale ţării. CONTRA!

Mihai Prisăcaru: Ce încredere poți avea într-un partid care, fiind la guvernare și având absolut toate instituțiile politice, nu a întors niciun leu din miliardul furat de la cetățeni.

Adrian Certan: Într-o țară civilizată această listă ar fi la procuratură, pe panoul "În căutare". 

Svetlana Leu: Ei ne-au alungat oamenii din țară, ei au despărțit copiii de părinți, ei au lăsat bătrânii să trăiască în sărăcie cumplită, ei ne fură în toată ziua prin prețuri exagerate la gaz, lumină, telecomunicații, drumuri reparate de-a oaia, ei au furat banii statului, banii noștri și au hotărât ca tot noi să întoarcem furtul lor. Da câte rele au mai făcut acești bandiți și noi proști să-i votăm? Da poate oameni buni, sau proști, cum ne socot ei, îi punem la dubă, pe toți, că acolo le este locul?!

PRO: 

Igor Girlea: PDM de acum a demonstrat, doar în 2 ani, ca poate livra rezultate. Nu este o alternativa PDM-ului.

Petre Violeta: Indiferent de listă, important e programul. Iar PD a demonstrat că are un program pentru oameni și pentru dezvoltare. Cel puțin în ultimii ani am asistat la o schimbare în bine. 

Vlas Andrei: Este echipa care a demonstrat că este capabilă de fapte concrete, dar nu de vorbe goale, anume în ei ne încredem că vor continua să muncescă pentru dezvoltarea țării.

Vasile Bondari: O lista buna cu mulți oameni noi și tineri care vor veni cu idei noi și cu mintea limpede în Parlament! Îi susțin pe ei!