Lista de candidați PSRM, pe alocuri criticată, pe alocuri apreciată. Opiniile cetățenilor


PSRM a înaintat 53 de socialişti la alegerile parlamentare. Lista candidaților pentru circumscripțiile naționale a fost prezentată și înregistrată la Comisia Electorală Centrală. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se va regăsi în buletinul de vot pe a patra poziție.

Cap de listă este preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi. Aceasta este urmată de deputatul socialist Vlad Batrîncea, consilierul municipal Ion Ceban, deputații Eduard Smirnov, Bogdan Țîrdea, Alla Dolința. Interesant este că în listă o regăsim pe jurnalista și directoarea NTV Moldova, Adela Răileanu. Se vrea deputată și interpreta Silvia Grigore care acum este consilieră municipală, dar și liderul mișcării naționale ”Voievod”, Nicolae Pascaru. Documentul mai conține numele altor deputați și consilieri municipali PSRM, dar și juriști, politologi, pedagogi și șefi ai organizațiilor teritoriale ale formațiunii. 

Debates.md a provocat cetățenii să își expună părerea despre lista candidaților PSRM pentru alegerile parlamentare din 2019. În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 27-28 decembrie. Astfel, doar 30% au votat PRO, în timp ce 70% au apreciat CONTRA. Vedeți și opiniile cetățenilor care au fost expuse atât pe www.debates.md, cât și pe pagina de www.facebook.com

CONTRA:

Sergiu Dimitriu: Vorbe multe, fapte zero. Medalii și călătorii, în rest nimic.

Cris Neg: Pentru a candida la alegeri candidații ar trebuie să fie cinstiți cu sine în primul rând. Din păcate, PSRM e partidul mincinoșilor, care din tot ce au promis nimic nu au făcut.

Liliana Hincu: "Aceștia" nu sunt aleșii mei, ei nu mă reprezintă. Nu vreau nici să aud și nici să știu de ei. Ne-au furat, ne-au sărăcit. La pușcărie, la răspundere!

PRO:

Ирина Лукьянов: Socialiștii au demonstrat prin acțiuni că se poate. Nu prin vorbe deșarti dar concret prin acțiuni.

Damir Heidemanis: Cei mai buni, cei mai competenți, Pro Moldova, Pro Familie, contra gheilor și lisbienilor, Maiei Sandu. Victorie PSRM.

Iulia Jomiru: Cel mai sincer partid.