Lista de candidați ACUM, între aprecieri și critici. Opiniile cetățenilor


Lista de candidați a Blocului Electoral ACUM cuprinde 55 de nume. Formațiunea politică a fost înscrisă în cursa electorală. În urma procedurilor oficiale, s-a stabilit că blocul ACUM va fi pe poziția doi în buletinul de vot.

Prima în listă este președinta PAS, Maia Sandu care e urmată de liderul PPDA, Andrei Năstase. În locurile de frunte se mai regăsesc Alexandru Slusari de la PPDA și Igor Grosu de la PAS. Pe poziția a șasea se află istoricul și fostul ministru al Tineretului și Sportului, Octavian Țicu. În lista blocului ACUM se mai regăsesc doar doi membri PLDM, și anume deputata Maria Ciobanu și vice-președintele PLDM, Ion Terguță. Astfel, lista cuprinde 25 de candidați PAS și 22 ai PPDA. Totodată, s-au înscris în cursa pentru parlamentare și persoane care nu sunt membrii unui partid politic, cum ar fi directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu; analistul politic, Oazu Nantoi; dar și fosta judecătoare Domnica Manole.

Debates.md a provocat cetățenii să își expună părerea despre lista candidaților a Blocului Electoral ACUM pentru alegerile parlamentare din 2019. În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 28-29 decembrie. Astfel, 42% au votat CONTRA, în timp ce 52% au apreciat PRO. Vedeți și opiniile cetățenilor care au fost expuse atât pe www.debates.md, cât și pe pagina de www.facebook.com

PRO:

Dobrea Ion: Șansa noastră a tuturor este ACUM. Sper dacă acești oameni vor ajunge în funcții publice să lucreze într-adevăr pentru popor și nu pentru ei înșiși. Sperăm la un viitor frumos.

Olesea Tesa: Este o echipă puternică și cu multe idei pentru ca Moldova să devină o țară prosperă și cu un viitor mai bun.

Vadim Vacarciuc: Este unica opoziție sănătoasă la moment. 

Irina Arhire: Părerea mea este că aproape toți cei care sunt pe listă, cu mici excepții, merită să fie la cârmuirea țării... Succes.

CONTRA:

Timercan Oleg: N-am încredere în ei. Tot se rup la putere, Maia Sandu a ocupat posturi înalte la nimic bun nu a adus. 

Ionel Alen: EI DOAR SIMULEAZĂ LUPTA ÎMPOTRIVA OLIGARHILOR. DAR DE FAPT SUNT MARIONETELE ALTOR OLIGARHI.

Ion Lisnic: Din păcate, așteptările nu au fost adeverite. Unde e acea echipă de profesioniști ce trebuie să lupte cu regimul cancerogen?

Balan Petru: Blocul ACUM o sa piardă tare mult fiindcă i-a dat pe unioniști deoparte.