Lista de candidați a Partidului ”Șor”, criticată de unii și apreciată de alții. Opiniile cetățenilor


De la fotoliu de primar, în cel de deputat. Ilan Șor tinde să ajungă în Parlamentul de la Chișinău. Formațiunea politică condusă de acesta s-a înscris în cursa electorală. Au fost prezentați candidații atât pe lista națională, cât și cei de pe circumscripțiile uninominale.  

Primul în lista candidaților este liderul formațiunii și primarul de Orhei, Ilan Șor. Deşi este condamnat la 7 ani și jumătate în dosarul furtului de la Banca de Economii, Ilan Șor a primit fără probleme certificatul de integritate. Acesta este urmat de primărița comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, dar și Petru Jardan, directorul ”Avia Invest”, compania care a concesionat Aeroportul din Chișinău pentru 49 de ani. Tinde la funcţia de deputat şi viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova. Al 43-lei în listă este jurnalistul Dumitru Chitoroagă, cel care este directorul canalelor "Televiziunea Centrală" şi "Ohei TV".

Debates.md a provocat cetățenii să își expună părerea despre lista candidaților Partidului ”Șor” pentru alegerile parlamentare din 2019. În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 30-31 decembrie. Astfel, doar 8% au votat PRO, în timp ce 92% au apreciat negativ (CONTRA). Vedeți și opiniile cetățenilor care au fost expuse atât pe www.debates.md, cât și pe pagina de www.facebook.com

CONTRA: 

Veronica Grecica: Un om care amenință pe toți în jur, pe toți care nu-i sint pe plac, care a furat, care a venit în Moldova, pentru propriile beneficii și planuri, nu are ce căuta la guvernare.

Alexey Bordea: Figurantul PRINCIPAL al rapotului KROLL. Și se vede in parlament. Numai niște oligofreni au să-l voteze. Și are șanse, moldovenii nu-s tare deștepți... Din păcate..

Petru Cervac: Hoțul trebuie să stea la pușcarie, nu în parlamentul unui stat democratic, dacă acest stat se consideră democratic!

PRO: 

Elena Rumleanschi: I-ați susținut pe tâlhari și minciunosi 25 ani, la ce am ajuns? Țara e toată vândută de pe vremurile lui Sangheli, Lucinschi și rudele și cunoscuții lor care se târâie în parlament până azi și nu putem scăpa de ei. Miliardul furat e prăjina de salvare celora ce vor să rămână la conducere și au găsit și țapul ispășitor, dar miliardele din '92 încoace unde-s? Și numai unul? Șor avea pe atunci 5-6-10 ani. Vrem schimbare, ajunge, înainte Șor!!!!!

Ana Coban Panța: SÂ FIE TOȚI CA PRIMARUL ȘOR ȘI ARE SÂ ÎNFLOREASCÂ MOLDOVA. CINE FACE NU VĂ PLACE VREȚI SĂ FIE !!!!!!

Ludmila Untila: Toți spun mereu așa cuvinte; ȘOR NE-A FURAT MILIARDUL. De parcă ar fi furat din buzunarul vostru. Și chiar dacă l-ar fi furat, a făcut muuuult de tot în Municipiul Orhei. Măcar unul arătați care a făcut măcar pe jumătate ce a făcut ȘOR. Așa că ar fi bine să vă țineți invidia acasă.