Rezultatele dezbaterii: Doar 8% susţin lista de candidaţi înaintă de Partidul "Şor"


Partidul Politic „Șor” și-a prezentat lista candidaților pe circumscripţiile naţionale. Astfel, 51 de persoane aspiră la fotoliile de deputaţi. Toate actele necesare pentru înscrierea în cursă deja au fost depuse la Comisia Electorală Centrală. Membrii autorităţii electorale au stabilit ca Partidul "Şor" să fie înscris prealabil în buletinul de vot la poziţia a cincea.

Primul în lista candidaților este liderul formațiunii și primarul de Orhei, Ilan Șor. Deşi este condamnat la 7 ani și jumătate în dosarul furtului de la Banca de Economii, Ilan Șor a primit fără probleme certificatul de integritate. Acesta este urmat de primărița comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, dar și Petru Jardan, directorul ”Avia Invest”, compania care a concesionat Aeroportul din Chișinău pentru 49 de ani. Tinde la funcţia de deputat şi viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova. Al 43-lei în listă este jurnalistul Dumitru Chitoroagă, cel care este directorul canalelor "Televiziunea Centrală" şi "Ohei TV".

Totuşi, multe nume din listă sunt necunoscute pentru cetăţeni. În mare parte, cei înscrişi sunt angajaţi la partid în calitate de economişti, contabili sau sunt preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale partidului. Ba chiar, pe poziţia 41 un sudor a devenit preşedintele Organizaţiei Teritoriale a Partidului "Şor" din Leova. 

A fost făcută publică şi lista candidaților pentru circumscripțiile uninominale. În mare parte, sunt aceleaşi persoane numele cărora se regăsesc în lista pentru circumscripţiile naţionale. Astfel, Ilan Şor va candida pe circumscripţia din Orhei, Marina Tauber pe cea din satul Ivancea. 

Opinia utilizatorilor debates.md:

În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 30-31 decembrie. Astfel, doar 8% au votat PRO, în timp ce 92% au apreciat negativ (CONTRA) lista candidaților Partidului Şor la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: