Rezultatele dezbaterii: 58% susțin lista candidaților ACUM pentru alegerile parlamentare


Blocul electoral ACUM și-a publicat lista de candidați care luptă pentru fotoliile de deputați în circumscripțiile naționale. Documentul cuprinde 55 de nume. Lista candidaților a fost înregistrată la Comisia Electorală Centrală. După procedura de tragere la sorți, s-a decis ca blocul ACUM va fi pe poziția doi în buletinul de vot.

Prima în listă este președinta PAS, Maia Sandu care e urmată de liderul PPDA, Andrei Năstase. În locurile de frunte se mai regăsesc Alexandru Slusari de la PPDA și Igor Grosu de la PAS. Pe poziția a șasea se află istoricul și fostul ministru al Tineretului și Sportului, Octavian Țicu. În lista blocului ACUM se mai regăsesc doar doi membri PLDM, și anume deputata Maria Ciobanu și vice-președintele PLDM, Ion Terguță. Astfel, lista cuprinde 25 de candidați PAS și 22 ai PPDA. Totodată, s-au înscris în cursa pentru parlamentare și persoane care nu sunt membrii unui partid politic, cum ar fi directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu; analistul politic, Oazu Nantoi; juristul care este și avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, dar și fosta judecătoare Domnica Manole.

Lista candidaților blocului ACUM DA PAS pentru circumscripțiile uninominale încă nu a fost făcută publică.

Opinia utilizatorilor debates.md:

În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 28-29 decembrie. Astfel, 42% au votat CONTRA, în timp ce 52% au apreciat pozitiv (PRO) lista candidaților blocului electoral ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: