Lista PSRM la parlamentare, apreciată în proporție de 30%: rezultatele dezbaterii


PSRM mizează pe 53 de socialişti la alegerile parlamentare care ar putea ajunge deputaţi. Lista candidaților pentru circumscripțiile naționale a fost făcută publică și înregistrată la Comisia Electorală Centrală. Potrivit procedurii de tragere la sorți, PSRM se va regăsi în buletinul de vot pe a patra poziție.

Cap de listă este preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi. Aceasta este urmată de deputatul socialist Vlad Batrîncea, consilierul municipal Ion Ceban, deputații Eduard Smirnov, Bogdan Țîrdea, Alla Dolința. Interesant este că în listă o regăsim pe jurnalista și directoarea NTV Moldova, Adela Răileanu. Se vrea deputată și interpreta Silvia Grigore care acum este consilieră municipală, dar și liderul mișcării naționale ”Voievod”, Nicolae Pascaru. De remarcat este că din listă lipseşte numele şefului statului, Igor Dodon care anterior admitea posibilitatea de a candida la scrutin. Documentul mai conține numele altor deputați și consilieri municipali PSRM, dar și juriști, politologi, pedagogi și șefi ai organizațiilor teritoriale ale formațiunii. 

Mulți socialiști vor încerca cu orice preț să ajungă în fotoliile de deputați întrucât s-au înscris și pe listele uninominale. Este și cazul Zinaidei Greacenîi care va candida pe circumscripția nr.1 Briceni. 

Opinia utilizatorilor debates.md:

În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 27-28 decembrie. Astfel, doar 30% au votat PRO, în timp ce 70% au apreciat negativ (CONTRA) lista candidaților PSRM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: