Doar 15% apreciază pozitiv lista democraților care se vor deputați pe circumscripția naționată: rezultatele dezbaterii


 

Primii care au făcut publică lista candidaților în circumscripţia naţională a fost Partidul Democrat din Moldova. Astfel, 53 de democrați speră că vor accede în următorul parlament. Formațiunea politică a depus toate documentele la Comisia Electorală Centrală. După ce a fost aprobată, PDM a participat la procedura de tragere la sorți și se pare că norocul le-a surâs democraților întrucât aceștia vor fi primii pe buletinul de vot. 

În capul listei se află democratul Vladimir Plahotniuc care e urmat de șeful Guvernului, Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu. Totodată, se mai regăsesc funcționari publici, secretari de stat, consilieri municipali, primari, deputați și miniștri. Surpriza a fost că pe listele PD va candida și ministra Sănătății, Silvia Radu deși anterior se declara apolitică. Speră să ajungă în legislativ și femeia de afaceri Otilia Drăguțanu care este soția lui Dorin Drăguțanu, fostul guvernator BNM pe vremea când s-a furat din sistemul bancar peste un miliard de dolari. În lista de candidați nu se află însă fostul lider PDM, Marian Lupu, dar și mai mulți deputați-cheie, precum Constantin Țuțu, Valentina Buliga, Valentina Stratan.

Deși se află pe lista de partid, mulți vor candida și pe circumscripțiile uninominale. Este și cazul lui Vladimir Plahotniuc care va candida și circumscripția din raionul Nisporeni. Partidele politice se pot înregistrat la Comisia Electorală Centrală până pe data de 24 ianuarie 2019.

Opinia utilizatorilor debates.md:

În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 26-27 decembrie. Astfel, doar 15% au votat PRO, în timp ce 85% au apreciat negativ (CONTRA) lista candidaților PDM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: