Renato Usatîi revine în politica moldovenească. 68% din utilizatorii debates.md nu susțin participarea lui la alegerile parlamentare


Renato Usatîi revine în politica moldovenească. Fostul primar de Bălţi a anunţat că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Acesta va crea blocul electoral „Renato Usatîi” format dintre Partidul Nostru şi Partidul Politic Patria. Anunţul a fost făcut de Renato Usatîi prin intermediul paginii sale de Facebook. 

"Partidul Nostru va merge în alegerile parlamentare. Astfel, în caz că Partidul Nostru va fi lichidat din cursa electorală am decis crearea blocului electoral cu denumirea „Renato Usatîi” care va fi format din Partidul Nostru și Partidul Politic Patria. Toate acesta este pentru ca oamenii să poată vota, să nu dezamăgim cetățenii și cei care cred în mine", a declarat Renato Usatîi. 

Acum patru ani, Renato Usatîi a avut două tentative de a ajunge deputat în legislativul de la Chișinău. A vrut să participe la scrutinul cu partidul politic care la creat „PaRUs”, însă formațiunea nu a fost înregistrată de Ministerul Justiției din cauză că ar fi fost falsificate circa 30% din semnăturile membrilor. Apoi, Usatîi și-a încercat norocul pe lista partidului politic ”Patria”, formațiune care a fost exclusă din alegeri pe motiv că ar fi beneficat de bani din străinătate. Un an mai târziu, Renato Usatîi devine primarul orașului Bălți după ce a câștigat detașat alegerile cu un scor de 72,46%. Edilul nu a dus la bun sfârșit mandatul. La 15 februarie 2018, Renato Usatîi a anunțat că își depune demisia.

Opinia utilizatorilor debates.md:

În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 24-25 Decembrie. Astfel, doar 32% au votat PRO, în timp ce 68% s-au pronunţat CONTRA creării blocului electoral „Renato Usatîi” format dintre Partidul Nostru şi Partidul Politic Patria.

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: