Igor Dodon a împlinit doi ani de când este în funcția de președinte al țării. Opiniile cetățenilor


Igor Dodon a împlinit doi ani de când este Președintele Republicii Moldova. În acest timp, a reușit să fie suspendat din funcție de cinci ori, a mers de nenumărate ori la Moscova și a reparat clădirea Președinției după ce a bătut palma cu turcii.

Acum doi ani, la 23 decembrie 2016, Igor Dodon depunea jurământul de învestire în funcție. Astfel, devine primul președinte ales direct de către popor. Socialistul a ajuns în fotoliu de șef al statului după ce a câștgat alegerile prezidențiale cu un scor de 52,11%. Igor Dodon s-a duelat cu Maia Sandu care a fost votată de 47,89% din cetățeni. 

Debates.md a provocat cetățenii să facă o așa-numită radiografie a celor doi ani de când Igor Dodon este șeful statului. În acest sens, a fost organizat un sondaj online pe 20-22 decembrie. Astfel, tocmai 72% s-au pronunţat CONTRA acțiunile întreprinse de președintele țării. Sute de comentarii au fost lăsate de cetățeni atât pe www.debates.md, cât și pe pagina de www.facebook.com

CONTRA: 

Moroşanu Vitalie: Nu a făcut nimic decât a călătorit de 15 ori la Moscova, prin Duma, la cules căpșuni, s-a întâlnit cu numai știu câți popi, a călătorit mai ceva ca Pintilei Călătorul. Preocupat de partid.

Ion Corcescu: Nu se vede nici o schimbare din urma lui. Populația cum a trăit la limita sărăciei așa și continue să trăiască.

Oleg Coadă: Timp de 2 ani am vazut numai laude, vorbe în vânt și fapte zero. Multumesc, nu l-am ales și nici nu vreau mai departe să-l văd președinte!

Elena MC: Igor Dodon este persoana care-si are sloganul : "Am promis, promit si voi promite". Promisiuni aruncate in gol. Timp irosit. Si majoritatea politicienilor din Republica Moldova apeleaza la acest slogan, care manipuleaza, duce in eroare si spre un mare regret mai si ameninta poporul. Iar noi la randul nostru suntem lasi. Ce fel de presedinte mai poate fi vorba, sunt contra acestei personalitati. De la bun inceput nu a facut fata si nu ne-a reprezentat ca natiune in fata altor state. El nu merita sa fie presedinte, punctum.!!!!

PRO:

Dumitru Baciu: Unicul președinte statalist! Din păcate, i-au scos toate împuternicirile. Degeaba nu se tem! Susținem în continuare!

Iulia Jomiru: Cel mai responsabil președinte a poporului, care face totul doar în favoarea lui. Problema e doar în ceea, că nu are destulă putere constituțională.

Oleg Cebotari: Am urmărit bilanțul și am rămas mulțumit de activitatea Președintelui. Numai proștii pot să zică că nu a realizat nimic. Într-o republică parlamentară, unde atribuțiile președintelui sunt restrânse, Dl Dodon reușește să facă lucruri pe care nici un precedesor de al său nu a reușit. Anularea taxelor vamale, stabilirea relațiilor de cooperare cu alte state, statul de observator în UEEA, inițiativa de a crea o comisie specială care s-ar ocupa de cercetarea miliardului, inițiativa din partea PSRM de a anula legea care prevede ca cetățenii să întoarcă miliardul - sunt doar o mică parte din realizări. Nemaivorbind despre promovarea patriotismului, valorilor creștine și susținerea populației în problemele acestora. Am auzit fapte concrete, nu apă, cum iubesc unii. În special, mi-a plăcut deschiderea președintelui față de presă și receptivitatea. Cu o nouă majoritate parlamentară vom reuși!

Alina Dercaci: Dl Președinte și-a îndeplinit promisiunile în limita împuternicirilor care le are. Plahotniuc și banda lui de la guvernare repede au tăiat la dreapta și stânga când Președintele RM a fost ales direct de popor și se bucură de susținerea poporului. Prin excluderea atribuțiilor președintelui, ei și-am mai păstrat fotoliile călduțe sub fund, dar asta nu e pe mult timp.