Apreciat în sondaje, criticat de internauți. Igor Dodon, taxat de cetățeni pentru promisiunile electorale neîndeplinite


La doi ani de când a devenit Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon rămâne cu o activitate care nu este apreciată de cetăţeni. Cel puţin asta arată datele sondajului desfăşurat de debates.md. Dezbaterea a fost organizată în contextul în care s-au împlinit doi ani de când Igor Dodon a devenit preşedintele ţării. Acesta și-a prezentat bilanțul activității. Șeful statului a trasat patru priorităţi și anume, reintegrarea țării printre care rezolvarea diferendului transnistrean, implementarea proiectelor sociale, dar și un dialog stabil în politica internă și externă a statului.  

"Consider că în pofida provocărilor, am reușit să facem față și să venim cu rezultate bune pe care le simt cetățenii noștri. Parlamentul, Guvernul a încercat să mă provoace. Eu cred că ajunge. Au trecut doi ani. Astăzi trecem "Rubiconul". Mai departe așa-ceva nu se poate. Am decis să accept inițiativa cetățenilor și să creez Mișcarea Națională "Ppreședinte puternuic- stat puternuic". Pe parcursul următoarelor 30 de zile această mișcare va fi creată. Voi invita reprezentanții raionelor să ne consultăm", a declarat Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. 

Deși este criticat pentru deplasările frecvente în Rusia timp în care nu a mers în nici cu o țară vecină a Republicii Moldova, Igor Dodon rămâne politicianul care se bucură de cea mai mare încredere în sondaje. Potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice publicate în noiembrie 2018, pe primul loc la capitolul încrederea cetățenilor în politicieni este Igor Dodon cu un scor de 32,5%.  

Opinia utilizatorilor debates.md:

În acest context, o nouă dezbatere a fost lansată în perioada 20-22 decembrie. Astfel, doar 28% au apreciat pozitiv, în timp ce 72% s-au pronunţat CONTRA activităţii lui Igor Dodon la cei doi ani de când este şeful statului. Peste 650 comentarii au fost plasate în cadrul acestei dezbateri, inclusiv pe pagina de Facebook.

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: