Opiniile cetăţenilor: 85% susţin protestul organizat de Mişcarea de Rezistenţă Naţională


Oamenii susţin protestul organizat de Mişcarea de Rezistenţă Naţională. Liderii opoziţiei extraparlamentare au anunţat că manifestaţia de protest va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, duminică la ora 14.00. Acţiunea este întitulată "Acum. Oprim dictatorul." Toţi cetăţenii Republicii Moldova sunt chemaţi pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de decizia privind invalidarea alegerilor locale.

Protestatarii şi-au făcut publice revendicările:  

1) Confirmarea legalităţii alegerilor locale noi pentru primăria Chişinău şi validarea mandatului de primar general al Chişinăului al lui Andrei Năstase.

2) Anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la sistemul electoral proporţional.

3) Demiterea şi tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunţarea deciziilor neconstituţionale şi ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chişinăului Andrei Năstase.

Potrivit sondajului online lansat de Debates.md, 85% susțin că sunt PRO şi se vor alătura acţiunii de protest din 1 iulie. 

PRO:

Viorel Velenciuc: Nimic nou sub soare, jos dictatorul și aliații săi! Jos Plaha-Dodon!

Vasile Tarita: Pentru că îmi pasă de ţara în care trăiesc și nu pot tolera dictutura unor bandiți!

Irina Ștefăneț: Acum ori niciodată! Mă bucur că în sfârșit societatea s-a unit și oamenii ies la protest nu pentru partide da pentru acestă dictatură care a trecut și ultima linie roșie. PRO!!

Totuşi, au fost şi alte păreri. 15% dintre respondenţii Debates.md sunt CONTRA manifestaţii ce va avea loc în PMAN. 

CONTRA: 

Iulia Jomiru: Nu am încredere în clovnul Năstase care se plimbă prin stradă cu telefonul. Am familie şi copii am cu ce să mă ocup.

Mihail Ciubuc: Nu rezolvă nimic protestele, numai ridicăm ratingul la nişte lideri care au fost tot parte din fosta guvernare.

Ion Ilescu: Contra. Nu vreau să fiu folosit de gruparea adversă a lui Plahotniuc.