Alegeri locale în Chișinău. Profil de Candidat: Ion Ceban


Funcția de edil al Chișinăului este de mult dorită de Ion Ceban. Politicianul este candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În vârstă de 37 de ani, Ion Ceban deține acum funcția de consilier municipal PSRM în Consiliul Municipal Chișinău. Ocupă fotoliul din luna iulie 2015. Totodată, Ion Ceban este una dintre cea mai apropiată persoană de șeful statului, Igor Dodon. În prezent, acesta este Secretarul și Purtătorul de Cuvânt al Președintelui Republicii Moldova. 

Anterior, Ion Ceban a deținut funcțiile de deputat în perioada 2011-2015, dar și viceministru al Educației, Tineretului și Sportului din 2007 până în 2008. Și-a făcut apariția pe scena politică de la Chișinău în calitate de membru al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, formațiune pe care a părăsit-o în favoarea PSRM în anul 2012. Politicianul este originar din Chișinău, este căsătorit și are doi copii. Ion Ceban a făcut studii superioare și este licențiat în științele matematicii.

Noi nu concepem dezvoltarea Capitalei fără o primărie eficientă, iar pentru ca Primăria să genereze eficienţă, se impun schimbări radicale şi ele vor fi făcute. Atâta timp cât nu e clar ce proprietate municipală avem, concret, aceasta poate fi folosită după bunul plac al diferitor factori de conducere din Primărie şi nu numai. Tot acest haos dirijat pe alocuri şi folosit în scopuri infracţionale nu mai poate continua şi îl voi curma imediat ce voi prelua funcţia de primar general al municipiului Chişinău”, a declarat Ion Ceban.

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova este al șaselea în buletinul de vot. Alegerile locale din Chișinău vor avea loc pe data de 20 mai 2018.

UPDATE: În urma scrutinului, Ion Ceban a obținut un scor de 40,97% acumulând 91 575 de voturi. Acesta s-a clasat pe locul întâi, fiind urmat de candidatul PPDA, Andrei Năstase. Cei doi concurenți se vor duela în turul II al alegerilor locale care vor avea loc pe 3 iunie 2018.