Alegeri locale în Chișinău. Profil de Candidat: Reghina Apostolova


Unul dintre pretendenții la șefia Chișinăului este Reghina Apostolova. În vârstă de 63 de ani, aceasta este candidatul la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău din partea Partidului Politic “ȘOR”. Din 2015 până în prezent deține funcția de viceprimar al municipiului Orhei și este responsabilă de domeniile: construcții și infrastructură.

Reghina Apostolova este originară din regiunea Irkutsk, URSS. Politiciana are studii superioare în pedagogie și este profesor de geografie, gradul I. În perioada 2007-2015, Reghina Apostolova a predat geografia la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” din Chișinău. Tot la această instituție de învățământ a deținut funcția de director în perioada anilor 1985-2007. Administrația locală din Primăria Chișinău nu îi este străină Reghinei Apostolova. În 2007, aceasta a ocupat funcția de Pretor Interimar al Sectorului Râșcani.

Experiența mea de lucru în calitate de viceprimar de Orhei demonstrează că și într-un an pot fi obținute rezultate vizibile dacă îți pui scopuri reale și îți faci ca prioritate cele mai presante probleme ale orășenilor. Programul nostru este prevăzut pentru un an și ne angajăm să realizăm fiecare punct. Sunt sigură că într-un an vom putea să aplicăm trei lovituri de grație celor mai grave probleme”, a declarat Reghina Apostolova.

UPDATE: Candidatul Partidului Politic “ȘOR” Reghina Apostolova a fost exclusă din cursa electorală. Decizia a fost pronunță de Judecătoria Chișinău, Centru. Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău a sesizat magistrații în contextul suspiciunilor că Reghina Apostolova ar fi primit bani din Federaţia Rusă pentru campania electorală. Neregulile au fost făcute publice de preşedintele PUN, Anatol Şalaru.