Alegeri locale în Chișinău. Profil de Candidat: Andrei Năstase


Râvnește la șefia Capitalei și liderul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase. Politicianul are 43 de ani și este cunoscut în toată Republica Moldova pentru protestele de amploare care le-a organizat împotriva Guvernării de la Chișinău. Acesta este originar din satul Mândrești, raionul Telenești.

Are studii superioare și este licențiat în științe juridice. În perioada 1992-1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, România. Până în 1997 și-a continuat studiile la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. A deținut funcția de procuror pentru trei ani, în perioada 1997-2000. Andrei Năstase are și licență de avocat din 15 noiembrie 2002.

De când am apărut în viața politică și înainte de aceasta i-am apărat pe toți în parte, nu am divizat niciodată societatea, am apărat banul public din poziția de avocat. Programul nostru pentru dezvoltarea Chișinăului este orientat pentru o perioadă de cel puțin 5 ani. În primele luni ale acestui an de mandat vom pune bazele unei administrații eficiente prin eliminarea haosului și corupției, prin implementarea viziunii noastre cu privire la dezvoltarea durabilă a Capitalei. Chișinăul ratează anual din cauza corupției sute de milioane de lei, echivalentul a sute de mii de salarii, pensii sau alocații în fiecare an. Vin în exercițiu alături de o echipă bine structurată cu experți din țară și de peste hotare și împreună vom face exact ceea ce trebuie de făcut”, a declarat Andrei Năstase.

Candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” este al doilea în buletinul de vot. Alegerile locale din Chișinău vor avea loc pe data de 20 mai 2018.

UPDATE: În urma scrutinului, Andrei Năstase a obținut un scor de 32,12% acumulând 71 803 de voturi. Acesta este pe locul doi, după candidatul PSRM, Ion Ceban. Cei doi concurenți se vor duela în turul II al alegerilor locale care vor avea loc pe 3 iunie 2018.