PRO sau CONTRA? Chișinăuienii spun ce cred despre noul viceprimar de Chișinău, Ruslan Codreanu


După un an și jumătate, Primăria Municipiul Chișinău are, din nou, doi viceprimari. Este vorba despre Nistor Grozavu, care deține funcția din 2007 și consilierul PPEM, Ruslan Codreanu. Cei doi sunt subalternii Silviei Radu, primarul interimar de Chișinău. Numirea a avut loc în data de 6 noiembrie.

Atât Ruslan Codreanu, cât și Silvia Radu au venit în funcțiile de conducere la Primăria Chișinău la inițiativa ex-primarului interimar Nistor Grozavu. Acesta a menționat că vrea să își consolideze echipa pentru că există multe probleme în oraș care necesită o rezolvare urgentă. Pentru că propunerea de desemnare de către aleșii locali a fost exclus de două ori din ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău, Nistor Grozavu a semnat dispoziția de numire. În opinia sa, Ruslan Codreanu este candidatura potrivită pentru a îndeplini responsabilitățile de viceprimar.

”Dumnealui este foarte activ, cunoaşte foarte bine problemele oraşului Chişinău”, a conchis Nistor Grozavu. Ruslan Codreanu deține o amplă experiență în administrația locală și centrală. A activat la Ministerul Economiei și Cancelaria de Stat, iar în ultimii doi ani a deținut funcția de președinte al fracțiunii PPEM din Consiliul Municipal Chișinău.

În cadrul unei dezbateri organizate pe Debates.md, unii participanți au menționat că au încredere în noul viceprimar.

Dana Britel: Susțin această decizie, am încredere că Dl Codreanu este cea mai bună candidatură pentru această funcție, la alegeri l-aș vota pentru funcția de primar.

Marina Balan: Pentru cei care sunt așa contra, mi-ar fi interesant ce candidaturi mai bune ați fi ales? Sau măcar dacă cunoașteți pe cineva din consilieri? Privind majoritatea ședințelor din CMC, chiar am văzut în acest consilier competență și chiar era dintre cei mai activi consilieri, cu idei de noi proiecte ce ar dezvolta orașul, inclusiv și primăria care urmează să fie implementate.

Vlad Balaban: Citind mai multe articole de pe net și analizând cariera lui de până acum, am ajuns la concluzia că această persoană va da dovadă de profesionalism și în postura de viceprimar.

În schimb, unii s-au pronunțat contra deciziei prin care Ruslan Codreanu a devenit subalternul primarului interimar.

Diaconu Liliana: Dorin Chirtoaca este unicul Primar General legal, ales de către majoritarea chișinăuienilor, în mod democratic și transparent!!!

Ирина Лукьянов: Plahotniuc l-a multumit pe Leanca. Vicepresedinte in Parlament, viceprimar in Chisinau. Vizibil cu ochiul liber de la 10 km distanta.