Ruslan Codreanu, viceprimarul cu mai multă încredere decât primarul interimar


Unul dintre noii viceprimari de Chișinău este popular europeanul Ruslan Codreanu. De mai bine de doi ani a deținut funcția de consilier local și președinte al fracțiunii PPEM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Ruslan Codreanu a schimbat fotoliul de consilier pe cel de viceprimar în data de 6 noiembrie prin decizia semnată de fostul primar interimar Nistor Grozavu.

”Chiar dacă este o decizie riscantă din punct de vedere politic de a acepta, totuşi îmi asum şi responsabilitatea şi onoarea pentru a conduce mai departe lucrurile pe care le-am început cu fracţiunea PPEM în CMC. Îmi pare rău că această nominalizare se face abia acum, într-o situație de criză, dar mă voi bucura dacă pot contribui la deblocarea acestei crize și la o redinamizare a activității Primăriei”, a menționat Ruslan Codreanu, viceprimarul oraşului Chişinău.

Ruslan Codreanu are la dispoziție 30 de zile pentru a-şi retrage mandatul de consilier local. Colegii săi de partid din CMC urmează să identifice și o altă persoană care să dețină funcția de președinte al fracțiunii PPEM în Consiliul Municipal Chișinău.

Noul viceprimar de Chișinău, Ruslan Codreanu și-a luat diploma de licență în Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Studiile de masteral le-a făcut în Managementul Administrației la Hertie School of Governance din Berlin, Germania. Ruslan Codreanu se laudă cu o experiență vastă în instituții administrative de stat. A lucrat la Ministerul Economiei, iar mai apoi a deţinut funcţia de șef al Direcţiei Politici, planificare strategică şi asistenţă externă a Cancelariei de Stat.

Cât de potrivită este numirea lui Ruslan Codreanu în funcția de conducere, i-am întrebat pe locuitorii Chișinăului în cadrul unei dezbateri. 39% au votat PRO, în timp de 61% nu susțin deseamnarea noului viceprimar.

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: