Criticată dur de chișinăuieni. Silvia Radu, departe de a fi acceptată în funcția de edil interimar


Nici nu s-a așezat bine, că deja se clatină fotoliul de edil interimar. Deputații PSRM au cerut Curţii Constituţionale să anuleze numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar al orașului Chișinău. Socialiștii s-au plâns magistraților de la Înalta Curte că numirea în funcție s-a făcut în mod ilegal, iar viceprimarul Nistor Grozavu și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Practica potrivit căreia un edil interimar desemnează un alt primar interimar este contrară legii și asta pentru că cel care asigură interimatul nu e numit în funcție de popor și nu dispune de asemenea competențe, se arată în documentul socialiștilor depus la CC.

”Toate încercările de a numi un viceprimar şi apoi de a „încorona” primarul interimar fără consultarea Consiliului Municipal este un abuz de împuterniciri şi o încălcare a legii şi a normelor internaţionale”, a menționat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Nici consilierii municipali nu salută numirea în funcție a Silviei Radu. La întrevederea Consiliului Municipal Chișinău care a fost convocat în această săptămână, dintre cei 51 de aleși locali, la ședință s-au prezentat numai 6. ”Consider acest lucru că e absolut inadmisbil. Primesc salariu de 10 ori mai mare decât salariul mediu al angajaţilor de la primărie. Aşa că trebuie să-şi onoreze salariile pe care le primesc”, a declarat noul primar interimar de Chișinău, Silvia Radu.

În cadrul discuțiilor organizate de Debates.md, majoritatea locuitorilor Chișinăului spun că nu susțin numirea Silviei Radu la cârma Capitalei.

Gheorghe Cociu: Dacă are 0.38 % susținere în Chișinău de ce fel de primar este vorba. A intrat prin ușa din spate a primăriei. Are toate șansele să participe la alegeri legale ... PDM face legea!

Sergiu Iliaş: Prin Silvia Radu, NEdemocrații vor să controleze primăria. Ce mai poate fi spus mai clar, Grozavu s-a vândut democraților numai ca să nu stea la pușcărie.

Marcel Mocanu: Nu cred că e o persoana potrivită! Cred că râvnește doar bani mari! Ați uitat cât primea ca CEO Union Fenosa! Vreo 15000 lei pe zi! Eu nu înțeleg ce cu Moldova asta? S-au terminat oamenii Onești care vor să facă ceva adevărat pentru Moldova (((

Ion Frimu: De la zahăr la miere .Le merge la alții, da așa ne trebuie că noi îi așezăm pe fotolii moi și puterea în mâinile lor.

Svetlana Dimitri: Nu este o candidatura rea, dar ea vine cu alt scop pe scena politca, ca sa curete imaginea curentei guvernari. Deci, sint sceptica ca este suta la suta independenta.

Deși marea majoritate au comentarii contra, alții susțin că Silvia Radu poate fi persoana care va aduce o schimbare în municipiul Chișinău.

Alina Pugacescu: Trebuie să dăm o șansă fiecărui candidat ales, ajunge cât dezastru s-a acumulat în acești ani în capitală.

Iurie Ciobanu: Sceptic... pe termen scurt cred ca va fi ok... probabil va dori sa demonstreze ca poate si ca merita... e sansa ei sa se afirme ca om politic... Nu stiu cit este de legala numirea si ale cui interese va servi...

Gheorghe Toma: În cadrul primăriei orașului Chișinău altă candidatură mai bună nici nu este!