Cât de echidistantă și independentă este televiziunea publică Moldova 1?


Noi proteste au avut loc la sediul televiziunei naționale organizate de opoziția extra-parlamentară. Manifestantii au solicitat timp de emisie afirmând că se îngradeste accesul opoziției la dezbaterile televizate. Drept răspuns la protest, în această saptamână urmează să aibă loc dezbateri la Moldova 1 între Președintele Parlamentului, Andrian Candu și președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

”Administraţia postului public de televiziune Moldova 1 a lansat un Apel prin care îşi exprimă dezacordul faţă de încercarea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) de a discredita şi defăima imaginea televiziunii naţionale prin intermediul unor acţiuni agresive de pressing şi de imixtiune în politica editorială. Directorul televiziunii a încercat să prezinte informații privind numărul de reportaje și emisiuni care au reflectat evenimentele generate de PAS și PPDA, dar, din păcate, niciun argument nu a fost ascultat, liderii PAS și PPDA etalând un comportament intolerant, agresiv și neconstructiv”, se arată în reacția oficială a conducerii postului public de televiziune, Moldova 1. 

Cetățenii Republicii Moldova au fost invitați să își spună părerea la acest subiect pe site-ul Debates.md. Diferența dintre opiniile oamenilor este mare, raportul fiind de 22% care sunt PRO și 78% care pun la îndoială echidistanța și independența Televiziunii Publice Moldova 1. 

Vedeți mai jos rezultatele dezbaterii: