Boicot sau vot? Chișinăuienii s-au pronunțat față de referendumul local


Partidul Liberal vine cu un îndemn către toți locuitorii Capitalei: să nu participe la referendumul din 19 noiembrie. Liderul PL Mihai Ghimpu, consideră ilegală decizia de a permite desfăşurarea scrutinului local de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă. În acest sens, liberalii vor să boicoteze referendumul astfel încât să nu fie asigurată prezenţa necesară la vot, ce constituie 1/3 din alegători.

”Lupta aceasta, este una strict politică, Dodon și socialiștii au pierdut de trei ori în fața lui Dorin Chirtoacă, de aici vine toată supărarea. Urmăriți activitatea lui Dorin Chirtoacă din 2007, până în prezent și veți vedea că socialiștii de azi, care până ieri se numeau comuniști, nu au venit cu niciun proiect pentru dezvoltarea Chișinăului, doar scandaluri și piedici puse Primarului General. De aceea, vă îndemn, să boicotați acest referendum ilegal”, a declarat președintele PL, Mihai Ghimpu.

Liberalul spune că cheltuirea a 9 milioane de lei pentru referendum, reprezintă un moft și ne dezvăluie adevărata față a socialiștilor, care sunt gata la orice, doar să-și atingă scopurile și să facă pe plac stăpânilor de la Kremlin.

Debates.md a organizat o discuție pe acest subiect la care au participat aproape 600 de persoane. Cei mai mulți dintre aceștia s-au declarat PRO referendum.

Bolocan Vladimir: Omul acesta a trădat totul ce se putea. Nu merită nici măcar pomenit de nimeni. La pușcărie alături de Filat, împreună cu toată gașca de criminali.

Liliana Andronic: Jos incompetența în primărie. Jos gospodărul care cumpără trenuri ce stau defectate deja. Trolee cu Wi-Fi dar fără aer condiționat la preț triplu. Asfalt pentru o iarnă că mai mult drumurile publice reparate nu rezistă. Copiii otraviti în grădinițe, cât mai răbdam????? JOS

Vlad Siomin: La referendum e nevoie de mers, asta e democrație. Iar la final vom vedea cîți îl susțin sau nu pe Chirtoacă.

De cealaltă parte, unii cetățeni ai Capitalei susțină că Dorin Chirtoacă este decât o jertfă a sistemului.

Alexandru Cebotaru: Nu susțin jocul nici unei mizeriei politice gen PL, PD ori PSRM. Cât despre așa zisul referendum, este o pierdere de bani. Oricum acesta nu va acumula numărul necesar de antivotanti deoarece alegerile anterioare au fost falsificate și numărul a fost umflat artificial.

Tamara Voluta: Nu voi vota la referendum pentru că nu vreau ca socialiștii sa pună mâna pe primărie. În al doilea rând, în această zi este ziua mea de naștere și nu vreau să-mi stric ziua. Foarte interesant; de ce au ales această zi că e ziua și a lui Mihai Ghimpu; să-i pună sare pe rană de ziua lui.

Dinu Negru: Dorin Chirtoacă este o jertfă a sistemului de justiție incorectă, acest referendum necesită iarăși bani pe care i-am putea investi în proiecte mult mai importante.