Cetăţenii, împărţiţi în două tabere. Colaborarea strânsă între PAS şi PPDA, între pro şi contra


La alegerile parlamentare din 2018 s-ar putea să avem un bloc politic. Este vorba despre Partidului Acţiune şi Solidaritate condus de Maia Sandu şi Partidul Platformei Demnitate şi Adevăr al lui Andrei Năstase. Intenţia de a stabili un parteneriat stratetic a fost expus în urma Congresului Extraordinar PAS. Ambii lideri politici şi-au reconfirmat interesul pentru a se uni într-un bloc comun la scrutinul legislativ din anul viitor. Atât Maia Sandu, cât şi Andrei Năstase spun că aceasta este unica soluţie de a obţine un rezultat bun şi să acumuleze cât mai multe mandate în viitorul Parlament de la Chişinău.

Locuitorii Republicii Moldova au fost provocaţi să îşi spună părerea pe site-ul Debates.md. 349 de persoane au participa la dezbaterea organizată privind intenţia celor două partide de opoziţie de a forma un bloc comun.

Majoritatea, mai exact 81% au votat PRO şi susţin ideea celor două partide.

Simion Jereghi Dumitru: Indiscutabil da! E necesar pentru a obţine o forţă bună!

Dan Stratan: Fiindcă împreună vor obține mai multe voturi, și crește probabilitatea de a accede cu un număr mai impunător de persoane în Parlament. Succese și sănatate Domnul să vă ocrotească!

Dumitru Bargan: Dacă se unesc sigur e de bine numai împreuna! Dacă ambii candidează independent la sigur se vor împarți voturile și vom plinge in pumni de ciudă!

În schimb, unii sunt împotriva consolidării opoziţiei la scrutinul legislativ din 2018.

Cătălin Bolocan: Cum să se discrediteze Sandu?! Simplu, intrând în jocul aferistului Năstase. Nu este Sandu, și nici nu va fi, independentă, în luarea deciziilor.

Teodor Covrig: Gândind LOGIC, înțelegi că ambele partide au șanse sporite de a trece pragul tâmpit impus de dracii ăștia, iar asta înseamnă că dacă vor candida separat, vor obține mai multe mandate pentru o coaliție mai mare.

Sergio Iurcenco: Contra. Eu susţin PAS, dar nicidecum nu PPDA, şi cred că-s multi ca şi mine.