Chișinăuienii vor decide la referendum soarta primarului Capitalei Dorin Chirtoacă


Municipiul Chişinău ar putea rămâne fără primar. Soarta edilul capitalei Dorin Chirtoacă va fi decisă de către locuitorii capitalei în data de 19 noiembrie. Decizia a fost luată de Consiliul Municipal Chişinău şi aprobată de Comisia Electorală Centrală. Totodată, CEC a stabilit începerea campaniei electorale cu 45 de zile înainte de scrutin.

Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu şi suspendat de instanţă din funcţia de primar susţine că „Acest referendum, dacă şi va avea loc, va fi unul al adevărului: noi cu 10 ani de eforturi de a mişca oraşul înainte, cu rezultate şi proiecte europene concrete în acest sens, iar ei în toţi anii numai cu piedici, sabotaj şi blocaje. În esență, peste moștenirea dezastruoasă primită de la ei, falimentul financiar al Chișinăului și relații înghețate cu toți parneterii externi, noi am venit cu reforme și rezultate care se văd.”

Edilul de Chișinău a enumerat realizările de-a lungul celor 10 ani de când este la cârma municipiului. ”Geotuburile de la Stația de Epurare, Lacul Valea Morilor, Scara cu Cascade, Strada pietonală Eugen Doga, Scuarul Gării și Monumentul Deportaților, 200 de troleibuze noi; str. Mihai Viteazul, bd. Grigore Vieru, str. Alecu Russo, str. Vadul lui Vodă, șos. Muncești, str. Alecsandri, bd. Negruzzi, bd. Ștefan cel Mare; investiții în suburbii, în apă, canalizație, iluminat; dotarea spitalelor cu utilaj, plus reparații, locuri de joacă, ilumnatul cu LED spre Aeroport și Sângera. Toate acestea cu un buget care a fost suficient abia pentru o supraviețuire.”

52% dintre utilizatorii debates.md au votat contra revocării din funcţie a primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Între timp, alţi 48% susţin că îşi doresc demiterea edilului din funcţia pe care o deţine din anul 2007.

Rezultatele complete ale dezbaterii: