Vor boicota locuitorii capitalei referendumul din Chișinău?


Partidul Liberal a făcut un apel privind boicotarea referendumului pentru demiterea primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă. În cadrul apelului sunt menționate următoarele: 

”Biroul politic al Partidului Liberal a decis să boicoteze referendumul ilegal de demitere din funcția a Primarului General a lui Dorin Chirtoacă și îndemnă membrii cetățenii ca pe data de 19 noiembrie să stea acasă și să nu participe la aceste jocuri orchestrate de binomul Plahotniuc-Dodon. Doar boicotarea acestui referendum ilegal îndreptat împotriva primarului general, și invalidarea lui ne va demonstra că aceste jocuri murdare, nu au nimic cu orașul și suburbiile municipiului Chișinău, sunt doar niște frustrări ale prezidentului vostru Igor Dodon și a stăpânilor lui de la Moscova. Acest referedendum ilegal trebuie invalidat, pentru ale arăta lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, că puterea în Stat nu sunt ei, dar cetățenii”, se mai arată în apelul făcut de Partidul Liberal.

Remintim că pentru ca referendumul să fie declarat valid, este nevoie ca la urne să se prezinte cel puțin 1/3 din locuitorii din mun. Chișinău. Debates.md a organizat o dezbatere la acest subiect care a împărțit voturile cetățenilor în două. Totuși majoritatea au declarat că vor boicota scrutinul.

Rezultatele complete ale dezbaterii sunt afișate mai jos: