Opiniile cetățenilor despre protestul din 11 iunie 2017In Chisinaul urmeaza sa aiba loc un nou protest impotriva modificarii sistemului electoral. In cadrul dezbaerii organizate pe debates.md, majoritatea s-au pronuntat in sustinerea protestului, dar au fost si persoane care au votat contra.

Debates.md a selectat citeva opini pro si contra la acest subiect cre au fost apreciate de catre utilizatori, atit pe site cit si pe pagina de Facebook unde a fost publicata dezbaterea.

 

 

Vitalie Haruta: Mi se pare ca un protest inseamna atunci cind cetatenii ies in fata guvernarii si cer anumite explicatii de la guvernanti sau sa hotarasca anumite probleme. Daca cetatenii nu sunt auziti, in alte tari se mai blocheaza drumurile sau lumea nu iese la lucru, atunci guvernantii hotarasc ceva si in majoritatea cazurilor gasesc limba comuna cu protestatari si toti multumiti se duc pe la cuiburile lor. Dar ce se intipla la noi: Protestul este folosit ca o arma "democratica" a unui partid sau a unui guvernator pentru a demite pe altul si tot asa mai departe, cistiga acel ce convinge (sau poate plateste) mai multa lume. Eu nu am vazut niceodata la noi in tara ca la proteste mai mari lumea sa ceara ceva de la guvern (majorarea pensiilor salariilor, posturi de munca e.t.c) la noi toti cer Demisia! Si de pus un alt "Shef" la guvernare si tot asa mai departe.

Mariana Juncă: Niciun popor nu a primit democrația pe tavă. Cetățenii au luptat și au obținut-o. Pentru a se face auziți, oamenii trebuie să iasă la proteste. Dacă cetățenii Moldovei așteaptă să trăiască bine fără a mișca un deget, trebuie să-și asume vina și să nu se mai plângă pe viața grea din țară. În țările în care emigrează cineva odată a luptat ca acolo să fie așa... Schimbarea sistemului electoral este una din metodele regimului de a rămâne la putere și nu reprezintă dorința actuală a cetățenilor, pentru că există multe alte probleme care cer rezolvare.

Virgiliu Oprea: Lumea nu se poate singura de a se organiza la protest, e probabil sa piarda in fata acestui sistem corupt neavand un plan bine gandit, e altceva cand este un lider care stie unde trebuie de apasat. Nu avem timp de a ghici daca se face cu buna credinta sau nu, trebuie de iesit si de aparat drepturile noastre, de luptat pentru binele acestui pamant.

Dumitru Fetescu: Sunt cu mult mai multe alte probleme de rezolvat in RM decit schimbarea sistemului electoral, sa se ocupe de ele in primul rind!

Grigore Taban: Ca de obicei nici un protest nu dă nici un rezultat!

Oleg Drahenbliut: Nustiu dacă mai are rost de ieșit la protest, iarăși cineva vrea sa ne folosească și sași rezolve întrebările la țara este de lucru cit duce trenu. Eu credca n-ar trebui sa fim păpușile cuiva

Peste 1.000 de persoane au reactionat la acest subiect pe Facebook: