Un nou protest al societății civile împotriva schimbării sistemului electoral


La data de 11 iunie in fata Parlamentului Republicii Moldova urmeaza sa aiba loc o manifestatie de protest impotriva schimbarii sistemului electoral. La protest si-a anuntat participarea mai multi reprezentati ai organizatiilor neguvernamentale, activisti civici dar si politicieni din opozitia extra-parlamentara. Protestul este o continuare a manifestatiilor organizate anterior in fata institutiei Parlamentului. 

 

Fostul lider al Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat in cadrul unei emisiuni televizate, cu referire la protestul din 11 iunie: "Suntem într-o țară pluralistă, într-o țară democratică. Vă rugăm frumos, vreți să protestați, v-ați dus, ați urmat toate rigorile, protestați, fiți sănătoși. Care-i problema? Punem pariu că nu o să fie tare mulți oameni. Eu nu mă apuc să spun câți anume, dar v-o spun cu siguranță, fiindcă datele obiective indică: 2/3 din societate sunt pro, cu ambele mâini. Respectiv, nici nu se compară această pornire. Eu cred că băieții aceștia știu acest lucru."

Organizatorii protestului vin cu mesajul: NU SCHIMBĂM ”SISTEMUL, VĂ SCHIMBĂM PE VOI.

In cadrul dezbaterii organizate pe debates.md, 433 persoane sau 89% din numarul total de participanti, au declarat ca sustin protestul in timp ce 11% au votat contra sustinerii acestuia. Rezultatele complete ale dezbaterii: