Iurie Leancă, noul vicepreședinte al Parlamentului. Rezultatele dezbaterii


Iurie Leancă este noul vicepresedinte al Parlamentului. Acesta a fost votat de 52 deputati din fractiunea PDM dar si din grupul popularilor europeni. Candidatura acestuia a fost inaintata de presedintele Parlamentului, Andrian Candu. Anterion Candu spunea: "„Consider că un vicepreşedinte al Parlamentului trebuie să fie din opoziţie şi preferabil să fie doamnă. Asta este viziunea mea şi în acest context discut şi cu colegii din Parlament. Sunt discuții care se desfășoară atât cu majoritatea parlamentară, cât și cu opoziția", a declarat președintele Legislativului”.

Dupa alegerea in functie, Leanca a declarat: "Funcția de vicepreședinte al parlamentului a revenit grupului nostru, Grupului Popular European, ca urmare a discuțiilor din coaliție și totodată pornind de la faptul că am  experiență în tot ce-nseamnă politica externă și relații internaționale.

Grupul nostru face parte din majoritatea parlamentară și e firesc să ne asumăm responsabilități și ne-am propus de la bun început să preluăm aceste responsabilități”, a declarat Leancă după ședința Parlamentului".

Utilizatorii debate.md au dezbatut noua candidatura a partlamentului. Doar 9% au apreciat pozitiv candidatura lui Iurie Leaca, in timp ce majoritatea s-au pronuntat impotriva. 

Rezultatele dezbaterii: