Partidul Liberal a părăsit coaliția de guvernare


Partidul Liberal a parasi coalitia de guvernare. Anuntul a fost facut de catre Mihai Ghimpu, liderul PL, la sfarsitul sedintei consiliului republicam al partidului. Sedinta a fost convocata imediat dupa retinerea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoaca.

Ghimpu a declarat ca "aceasta coaliție ne-a costat pierderea de imagine, sănătate și nume. Chipurile, se duce o luptă împotriva corupției, dar de fapt se duce o luptă împotriva PL. Acest partid a fost anticomunist, pentru dreptate, a lăsat toate la o parte și a asumat situația creată în urma furtului miliardului. Noi am fost blamați de oameni, inclusiv de cei care ne-au votat. Am mers peste aceasta pentru a nu admite alegeri anticipate și a nu admite la putere partidele ruse"

Totodata liderul PL a mentionat ca aceast comportament in raport cu Partidul Liberal s-a accentuat dupa alegerea presedintelui Dodon in functia de presedinte. 

Mihai Ghimpu a mai precizat că reținerea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fi avut loc fără probe. „Primarul a fost reținut ieri din cauza că unii oficiali de la primărie ar fi spus că acesta le-ar fi ordonat să semneze contractul, chiar dacă Dorin Chirtoacă nu are nimic cu acest lucru. Dosarul pe acest caz a fost deschis în 2015, dar deciziile se iau anume acum. Ceea ce s-a întâmplat ieri este o decizie politică și un spectacol. Reținerea lui Dorin Chirtoacă și cea a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, nu are temei juridic”, a specificat Mihai Ghimpu.