Cit de oportun este referendumul in opinia utilizatorilor debates.md


In luna septembrie urmeaza sa se desfasoare un referendum consultativ, la initiativa presedintelui tarii. Utilizatorii debates.md s-au expus deja pe marginea acestui subiect in cadrul ultimei dezbateri. Pentru ca un referendum vine sa ceara in primul rind opinia cetatenilor, va prezentam opiniile utilizatorilor nostri la acest subiect.

TOP 3 opinii PRO:

1. Teodor Pelin: Guvernarea a luat-o razna de tot. Este singura modalitate de a ne exprima public dezacordul cu tot ce se decide în prezent, în speranța de a fi anulate de o nouă guvernare PSRM!a

2. Badan Sergiu: Ca sa nu mai fie discutii fara sens despre limba si identitate, sa punem odata punct, si sa incepem sa ne ocupam de economie.

3. Michael Abott: Intr-o societate democratica, trebuie consultat numai si numai poporul.

TOP 3 opinii CONTRA:

1. Don Serhio: Eu cred ca sunt probleme cu mult mai serioase in țărișoară noastra, decât studierea istoriei romanilor, sa luam drept exemplu: sectorul energetic, justiția, corupția, salarii si pensii sub limita cosului minim de consum ... Asa ca ar fi bine de revizuit întrebările din listata data.

2. Lilia Musteata: N-ar trebui să se facă campanie electorala din bani publici, a fost ale sa rezolve problemele cu propriile puteri si s-a rupt tare in pantaloni pentru asta.

3. Evgeny Dvornik: Drepturi suplimentare - doar pentru urmatorul mandat, ca in toata lumea, regulele nu se schimba in timpul jocului. Reducerea numarului de deputati - sa explice mai intai cum a ajuns la 71, poate si atata -s multi? sau putini?. Istoria Republicii Moldova a inceput la 1992. Ce de studiat? De unde se va incepe? In Principatul Moldova din secolul 14 a fost rupt in doua de Rusia in 1812, de la ceia ce a ramas Rusia a mai rupt in 1944 Nordul (Bucovina) su Sudul (Cetatea alba, Ismail, Chilia), in 1992 a mai rupt si Transnistria (trebuie sa ne cerem scuze de la ei, dupa spusele lui Dodon), acum continue sa impinga separatismul la Balti si Gagauzia. Legea miliardului doar activeaza garantia guvernului Leanca pentru restituirea imprumutului Bancii Nationale pentru cele trei banci. Abrogarea legii nu solutioneaza nimic atat cat este garantie, trebuie variante alternative - Dodon e economist si stie, dar tace, face populism.

Reamintim ca pentru comentariile plasate pe site, utilizatorii debates.md sunt punctati in baza algoritmului platformei.