Rezultatele dezbaterii: Decizia autorităților de a interzice oficialilor moldoveni deplasările în Federația Rusă.


Premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, au emis o notă prin care cer oficialilor moldoveni să evite deplasările în Federația Rusă. Aceasta vine după ce au fost semnalate o serie de abuzuri comise împotriva oficialilor din Parlament, Guvern, serviciile speciale și partidele Coaliției de Guvernare din Republica Moldova, informează unimedia.md.

„Un asemenea comportament este atît inadecvat, cît și nejustificat. De asemenea, este descris modul abuziv în care una dintre instituțiile de la Moscova a încercat de mai multe ori în ultimele luni să pună sub monitorizare internațională mai mulți politicieni din Republica Moldova, inclusiv deputați, folosindu-se în acest scop de informații false și date trunchiate. Solicitările lor abuzive au fost respinse din aceste motive, dar și din considerente ce țin de o încercare evidentă de hărțuire a oficialilor moldoveni”, susține guvernarea.

Dezbatearea s-a desfasurat in perioada 11-14 martie 2017. Din cele 637 persoane care au participat, 57% considera decizia una buna, in timp ce 44% au votat contra.

Rezultatele dezbaterii: