Șapte comentarii contra privind sistemul de vot uninominal în Moldova


Dezbaterea privind votul uninominal s-a încheiat cu o majoritatea categorica care au respins sistemul uninominal de vot aplicat in cadrul Republicii Moldova. Am selectat 7 comentarii CONTRA de pe site dar si din cadrul dezbaterii publicate in retelele de socializare. Reamintim ca initiativa privind sistemul uninominal apartine lui Vlad Plahotniuc, presedintele Partidului Democrat.

Reamintim ca cei care au delcarat deja ca nu vor sustine initiativa sunt liderii Platformei Politice Demnitate si Adevarat, Partidului Actiune si Solidaritate, Partidului Liberal dar si presedintele Igor Dodon.

1. Turcanu Gheorghii: Sistemul asta uninominal va favoriza !cumpararea deputatilor! si pina la urma va fi foarte greu ca un deputat sa promoveze un act legislativ.

2. Dobrea Ion: Aceasta lege este o tentativa disperata a guvernarii de a se mentine la putere cu orice pret. Au rezolvat toate problemele cetatenilor -saracia,coruptia,justitia,etc.

3. Radu Raicu: Nici o schimbare de sistem electoral nu va duce la imbunatatirea nivelului de trai a cetateanului si cresterea economica a tarii.

4. Țurcanu Mihail: Atunci cind va fi cu adevarat un stat de drept unde legile lucreaza cu adevarat atunci si vom discuta despre aceasta propunere.

5. Ciress Pavel: Moldova e o tara si asa cu multe probleme -impartirea tarii in circumscriptii poate duce pina la divizareaa intregii tari !!

6. Ilie Suhan: Dimensiunile statului, şi numarul populației este prea mic, pentru a avea efect benefic, si pentru a evita implicarea partidelor de la Chisinau.

7. Nick Dobrea: Categoric nu! Nu pentru ca a propus-o Plahotniuc, dar pentru ca societatea noastra are nevoie de un sistem german, adica mixt.