Opinii privind calitatea de observator a Moldovei in Comunitatea Economica Euroasiatica


In luna mai, Moldova ar putea fi primita in calitate de tara-observator in Comunitatea Economica Euroasiatica, ca urmare a  cererii depuse de presedintele tarii, Igor Dodon. Inca nu este clar ce beneficii ar urma sa obtina cetatenii Republicii Moldova in urma acestei initiative, care este calificata de unii cetateni drept o modalitatea de PR. 

Dincolo de acest aspect, este clara pozitia presedintelui fara de Uniunea Euroasiatica, aceasta fiind vociferata in cadrul campaniei pentru alegerile prezidentiale. Utilizatorii nostri au adus argumente pro si contra la aceasta initiativa. Va invitam sa interactionati cu 6 din ele:

1. Дорофей Евгений: Конструктивный шаг вперед для государства,в развитии и торговле.для промышленности,так и для народа нашей страны...

2. Ирина Лукьянов: La alegerile prezidentiale poporul moldovenesc a votat clar in sustinerea acestei idei, nu cred ca exista loc de dezbatere aici!

3. Nicolae Moroianu: Pînă și Belarusia a anunțat recent că a perdut 15 miliarde $ din relațiile comerț cu Uninunea Euroasiatică. Și asta doar din diferența de preț. Dl Lukashenko e om deștept.

4. Barac Andrei: Economia Euroasiatica este una foarte slaba, nici macar statele ce fac parte din ea nu se pot intelege la un numitor comun. Si asa Moldova e saraca, ne mai bagam si acolo si naspa.

5. Iuliana Cantaragiu: Cooperarea cu Federația Rusă este incertă și aduce mai mult dezavantaje decât avantaje. Așa că e mai bine să menții distanța față de oameni neserioși și abuzivi.

6. Victor Rebeja: Foarte bine se vede cit bine a facut Rusia celorlalti membri a acestei organizatii. Nu doresc sa fim umiliti si mai departe de "fratele mai mare".

Reamintim ca pentru fiecare activitate de pe site, utilizatorii debates.md sunt punctati in baza algorimului site-ului.