Ce cred utilizatorii despre candidatura lui Valeriu Munteanu la funcția de ministru al apărării


Utilizatorii debates.md venit comentarii la candidatura liberalilor pentru functia de ministru al aparatii. In timp ce unii se arata nedumeriti de ce un ministru trebuie sa treaca de la Ministerul Mediului la Ministerul Aparatii, fara a fi specialist in domeniu, altii considera ca Munteanu ar fi fost un manager bun care si-a demonstrat eficienta in activitatea de pina acum. 

Echipa noastra a selectat citeva opinii pro si contra la acest subiect:

Mariana Mariana: Ministrul Apărării trebuie să fie apolitic și cu ani buni în spate trecuți prin armată. Cum să conduci o structură dacă nici nu știi ce reprezintă ea?! Cum să știi de ce au nevoie militarii dacă nu ai lucrat în domeniu? Sunt persoane capabile, foarte capabile dar care nimeni nu le ia în seamă, că na trebuie puși la funcții cei ce cred că pot nu cei ce pot, înțeleg și știu cum să cîrmuiască.

Nicu Ribac: Un ministru trebuie sa fie in primul rind un manager bun, sa poata gestiona resursele. Daca a facut-o bine la Ministerul Mediului de ce sa nu o faca si aici.

Grigore Trocin: Este unul din puținii politicieni care a avut curajul sa facă unele schimbări spre bine intr-un domeniu. Și cred ca va fi capabil sa facă reforme și in ministerul apărării

Sergio Iurcenco: A fost unul din cei mai buni ministri pe care i-a avut RM , dar ar trebuie sa se distanteze de PL ca sa nu-si distruga cariera

Iurie Moisei: Conducătorul Ministerului Apărării, ca structură de forţă nu trebuie să fie protejat de către careva partid (protecţionism partiinic). V.Munteanu este dependent de PL, foarte rău.

Utilizator: Ministrul al Apărării nu poate deveni cel ce nu cunoaște cel puțin mirosul de cazarmă și praf de pușcă. Eu pledez pentru ministru al apărării MILITAR.

Petru Bedro: Ca sa ceri executarea unor sarcini, trebuie sa le pui corect. Da ca sa pui sarcina corect, trebuie sa fii specialist in domeniu, altfel primeşti macaroane pe urechi de la subalterni.

 

Alte comentarii la acest subiect au fost plasate pe pagina de Facebook: