Datoria Transnistriei pentru gaze, motiv de dispută în societate


Utilizatorii debates.md s-au pronuntat pe marginea comentariilor presedintelui tarii, care a declarat anterior ca datoria Transnistriei pentru gazul rusesc este datoria Moldovei. Majoritatea cetatenilor au votat contra si s-au expus in cadrul platformei. In timp ce unii considera ca datoria ar putea fi achitata din profitul fabricilor din Transnistria, altii resping categoric aceasta idee.

Am selectat citeva opinii pro si contra la acest subiect.:

Mihail Condrescu: Pe teritoriul Transnistriei avem uzine extrem de importante. Cind vom reunifica tara ca federatie, atunci uzinele din subiectul Transnistria vor fi modernizate si vor aduce profit economic enorm pentru Republica Moldova. Si iata din acei bani facuti de uzinele Transnistriei vom intoarce datoriile.

Andrei Racu: Nici Putin nici Dodon nu ne poate impune sa platim datoria Transnistriei.

Andrei Olaru: ei daca doresc sa incerce sa fie independenti lasa sa achite singuri!

Maria Rusu: Transnistria si-a facut alegerea. De ce partea stinga a Nistrului profita doar de privilegii din partea Rusiei? Si nu-si asuma datoriile la gazele pe care le primesc mai ieftin?

Mia Munteanu: Dodon a "plantat incredere" in transnistrieni. Acum trebuie sa faca fata (chiar si saracind tara), ca de altfel peste patru ani zboara de pe fotoliu.

Alexandru Tirsina: Nu am ce plăti facturile altora! Eu pe ale mele le achit. De altfel Dodon se contrazice, miliardul furat este împotriva sa il pună pe umerii poporului- datoria unei regiuni o pune!

Michael Abott: Nimeni nu va plati nimic. Se va reunifica tara, se vor moderniza uzinele din Transnistria care vor aduce profituri economice enorme si din acesti bani se vor intoarce datoriile.

Valerian Ciobanu: Moldova plătește Gazpromului cel mai mare preț pentru gaze din țările CSI. Regulat am achitat facturile pe gaz. Nu doresc să plătesc pentru gazul folosit de Transnistria.