Chișinăuienii resping categoric proiectul parcărilor cu plată din capitală


In Chisinau urmeaza a fi amenajate parcari cu plata. Primaria capitalei urmeaza sa organizeze circa 25.000 parcari cu plata in centrul Chisinaului iar cel mai ieftin loc va costa 5 lei, 10 lei sau 15 lei in zona de centrul a Chisinaului. Cei care îşi vor parca maşina în locuri interzise se vor alege cu amenzi care încep de la 750 de lei şi ajung la 1600 de lei.

Preturile mari la parcare dar si compania care urmeaza sa implementeze acest proiect au starnit reactii. Activisul Victor Chironda a fost in Viena la sediul EME Parkleitsystem si nu a gasit oficiul companiei la adresa indicata pe site. "O companie care, conform Primarului Chirtoacă, ”gestionează parcări în Budapesta și în alte orașe din Vest” nu are nici sediu, sau dacă are nu este indicat corect pe saitul oficial și este imposibil de găsit. Faceți o căutare pe google să vedeți ce informație găsiți despre EME Parkleitsystem sau despre directorul acestei companii, dl. Pal Ivancsics", noteaza activistul.

Cetatenii capitalei s-au expus pe marginea acestui subiect in cadrul dezbaterii online organizate pe debates.md in perioada 6 aprilie - 9 aprilie 2017. Emil Tonu crede ca ”este un pret mult prea mare pentru parcare in chisinau. Nu suntem in Paris, Londra sau alte orase mari. In Chicago de ex. parcarile poresc de la 50 centi crescind in diferite zone”. Un alt utilizator, Iurie Ciobanu, noteaza pe debates.md: ”Taxe disproportionate cu veniturile populatiei. Profitul va pleca in offshore. CONTRA”.

Roman Ghies crede ca este o idee buna dar sa fie mai ieftina ora de parcare și desigur condiții.

Rezultatele complete ale dezbaterii: