Avantajele integrării europene în opinia cetățenilor


Utilizatorii debates.md si-a exprimat opinia privind o eventuala intentie de anulare a acrodului de asociere cu Uniunea Eruopeana, care a fost inclusa si in rezolutia congresului Partidului Socialistilor din Republica Moldova. Moldova a oscilat de-a lungul anilor intre interesele geopolitice si aspiratiile cetatenilor. 

Va prezentam citeva din opiniile exprimate de cetateni la acest subiect.

 

Batog Har: Noi suntem europeni ereditar,usor integrabil in spatiul european,psihologic compatibili cu italienii,portugezii altii.Tarile europene sunt moderne,construite deja drepturile omului

Ștefan Zagorodnîi: Acordul de Asociere cu UE la moment reprezinta un punct strategic foarte important pentru RM , atit din punct de vedere economic, cit si social si cultural.

Adriana Grama: Acest acord poate impune principiile democratice acceptate in UE in Moldova. Altfel coruptia, nepotismul, hotia, incalcarea drepturilor omului vor fi la ele acasa in Moldova!

Andranovici Ion: Am fost cu estul (Rusia) din 1944 pina recent (2007), schimbari semnificative spre bine nu au fost. Acum merita sa incercam alternativa vestica (occidentala). E nevoie de schimbari!

Lupașco Mihail: In situatia economica de astazi ,cand relatiile cu rusia sunt practic distruse sa anulezi si acordul de asociere este cea mai mare prostie care o poate face clasa politica actuala.

Tudosi Elena: Atatia ani am asteptat asta,ca pana la urma sa renuntam singuri la un viitor mai bun?

Ion Brumă: Pentru a putea face o schimbare, trebuie, in primul, rând sa nu repetăm greșelile din trecut. E timpul să privim în direcția opusă. Poate nu e ideal, dar cu legea îm capul mesei.