Rezultatele dezbaterii: demisia Ministrului Apărării


Partidul liberal a retras sprijinul politic pentru actualul Ministrul al Apărării, Anatol Șalaru. Mihai Ghimpu a declarat ca deja a semnat un demers catre Prim-Ministru unde il rog sa faca demers la presedinte pentru ca sa-l elibereze din functia de Ministru al Apararii pe Anatol Salaru.

La rindul sau, Salaru a venit cu o reactie pe pagina sa de Facebook: ”Biroul politic al Partidului Liberal, la solicitarea lui Mihai Ghimpu, a decis să-mi retraga sprijinul politic folosind pseudo-argumente (și acelea inventate). În realitate, motivul retragerii sprijinului politic îl constituie faptul ca am solicitat o analiză pertinentă a rezultatului alegerilor și a motivului pentru care Partidul Liberal a ajuns la nici 2%. Deasemenea, am solicitat convocarea congresului în care să fie pusă în discuție situația partidului. Obiectiv, clar și transparent. Era normal ca Mihai Ghimpu, după un astfel de rezultat care ne-a trimis la jumătate din marja de eroare a sondajelor, să-și depună mandatul de președinte și să accepte convocarea congresului și alegerea unei noi conduceri.”

Anatol Salaru este prim-vicepresedinte al Partidului Liberal.

In cadrul dezbaterii am intrebat utilizatorii daca considera ca Ministrul Apararii, Anatol Salaru, trebuie demis din functie. Majoritatea a declarat ca nu trebuie demis in timp ce 47% considera ca acesta trebuie demis din functia de Ministru. 

Rezultatele complete ale dezbaterii sunt afisate mai jos: