93% din cetățeni resping candidatura lui Eduard Harunjen la funcția de procuror general al Republicii Moldova


Eduard Harunjen a fost desemnat drept candidat castigator al concursului de ocupare a functie de procuror general al Republicii Moldova de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Cei 9 membri ai Consiliului Superior al Procurorilor au votat in unanimitate aceasta decizie. Presedintele Republicii Moldova urmeaza sa se expuna pe marginea acestei candidaturi.

Nu se stie deocamndata cine va accepta candidatura lui Eduard Harunjen: presedintele in exercitiu Nicolae Timofti sau presedintele ales Igor Dodon? Harunjez a fost procuror pentru misiuni speciale in Procuratura Generala dar si fost sef in cadrul Procuraturii Anticoruptie.

Circa 93% din cetatenii care s-au exprimat in cadrul dezbaterii de mai jos, au respins aceasta candidatura. 

Oleg Malenki considera ca concursul a fost organizat doar ca o formalitate. Demult se stia cine va fi numit in functie si cui ii vine bine sa fie anume aceasta persoana in fruntea procuraturii. Rusu Dorel noteaza pe debates.md: Eu nu cred in dorinta Dlui Harunjen de a lupta cu adevărații răufăcători ai acestei țări deoarece insusi ei l-au numit în postul de prim adjunct iar apoi chiar interimarul PG.