Procesul de judecată în dosarul lui Renato Usatîi, rezultatele dezbaterii


Renato Usatîi este acuzat de comandarea omorului lui Gherman Gorbuntov, bancher rus. Procesul de judecata este in derulare iar liderul Partidului Nostru se afla in Rusia in aceasta perioada.

In cazul acestui dosar Renato Usatîi este acuzat si ca a deposedat pe bancher de avere. Pe de alta parte, primarul de Balti spune ca reluarea urmarii penale este o comanda a lui Vladimir Plahotniuc.

 

”În spatele acesteia stă Vladimir Plahotniuc şi oamenii săi. Noi putem demostra, dar nu voi da acum toate dovezile, pentru că sunt martor în dosarul penal în România”, noteaza Renato Usatîi. 

Reamintim ca dosarul in acest caz a fost deschis in 2011, fiind ulterior clasar. Abia in luna septembrie, procurorul general Eduard Jarunjen, a anulat ordonanta de clasare si a cerut reluarea urmarii penale. 

Avocatii au cerut procurorului sa prezinte probe care ar demonstra ca in Marea Britanie ar fi fost deschisa o cauza penala pe acest fapt. Utilizatorii debates.md si-au expus parerea in privinta acestui dosar. Din participantii la vot, 57% il considera nevinovat pe Usatîi, in timp ce 43% considera ca acesta este vinovat.

Rezultatele complete ale dezbaterii sunt afisate mai jos: