89% din utilizatorii debates.md consideră că cazul alimentelor alterate din grădinițe nu a fost gestionat eficient


Un grup de parinti au protestat luni, 28 noiembrie, la sedinta Primariei Chisinau impotriva coruptiei din gradinite si scoli. Totodata Sefa Directiei generale educatie, tineret si sport din CMC, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a anuntat ca nu-si va da demisia in cazul licitatiilor trucate pentru ca ea nu a fost implicata in aceste scheme. Parintii au reprosat primarului ca din cauza coruptiei ajung sa fie otraviti copii cu alimente ieftine si alterate.

La rindul sau, Dorin Chirtoaca se justifica ca lupta de ani de zile cu coruptia insa in majoritatea cazurilor functionarii demisi sunt restabiliti in functie de instantele de judecata: „Eu sunt cel care luptă cu corupția și tot în mine se aruncă cu mizerie. Persoanele care au fost reținute, au fost avertizate ani la rând. Eu lupt cu corupția asta din 2007. Mi-am pierdut tinerețea luptând cu coruția. Aceste persoane sunt în funcții de când eram și eu la grădiniță.”, a declarat primarul de Chisinau.

Rusu Dorel noteaza pe debates.md: Eu cred ca in aceasta "afacere" sunt implicate foarte multe persoane iar pentru a rezolva problema trebuie schimbați oamenii.

Majoritatea covarsitoare a cetatenilot care au participat in cadrul dezbaterii noastre au declarat ca primaria si institutiile responsabile nu au intreprins suficiente masuri in acest caz, respectiv el s-ar putea repeta.