Nicolae Timofti pleacă de la președinție cu un vot de neîncredere


Nicolae Timofti este al 4-lea și actualul președinte al Republicii Moldova. A fost ales de Parlament la 16 martie 2012 și a depus jurământul de credință la 23 martie 2012.  Actualul președinte a fost ales cu cu voturile lui Igor Dodon (președintele ales al Republicii Moldova).

"Plec cu inima împăcată - am acționat întotdeauna cu determinare în interesul cetățenilor, am slujit poporului, nu partidului, nu dogmei", a declarat Nicolae Timofti in cadrul unei întrevederi cu membrii corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

De asemenea Timofti a mai declarat "Sunt mândru de faptul că mandatul meu a fost marcat de cea mai eficientă, cea mai oportună și corectă decizie politică: semnarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană și liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. Acest lucru a fost un succes".

Utilizatorii debates.md au rapsuns la intrebarea: credeti ca Nicolae Timofti a fost un presedinte bun? Dezbaterea s-a desfasurat in perioada 20-22 noiembrie. La ea au participat 765 persoane, majoritatea au votat contra.

"In mandatul lui s-au produs multe incalcari. Miliard furat etc. Statea mereu inchis in declaratii,nu a mers la intrevederi cu cetatenii, si mereu citea discursuri de pe foite", noteaza un utilizator debates.md.