Petiția Partidului Acțiune și Solidaritate - susținută de societate


Liderul PAS, Maia Sandu, a lansat o petitie online pentru declararea alegerilor prezindentiale din R.Moldova drept nule. ”Toți cei care consideră că autoritățile ne-au furat alegerile, semnați petiția online din acest. Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare, a fost susținută mediatic în mod ilegal și finanțată netransparent.

Cel mai grav însă sînt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă”.

Petitia poate fi semnata online de catre cetateni. Pina la aceasta ora peste 40.000 de cetateni deja au semnat pentru anularea alegerilor prezidentiale. Desi aceste semnaturi nu au un efect juridic, nu este clar cum acestea vor influenta procesul electoral. Din utilizatorii debates.md, circa 69% sustin acesta initiativa.

Reamintim totodata ca pe internet a aparut o alta petitie, prin care se cere conducerii Comisiei Electorale și a Ministerului de Externe. Aceasta a adunat circa 18.500 de semnaturi.

Rezultatele complete ale dezbaterii:

 

Foto: Agora