Cetățenii consideră că alegerile prezidențiale nu au fost libere și corecte


Alegerile prezidentiale au trecut iar nemultumirea cetatenilorprivind organizarea acestora a ramas. Lipsa voturilor, manipularea mediatica, transportul organizat sunt doar citeva din criticele formulate de cetateni catre Comisia Electorala Centrala.

Cozile interminabile nu i-au oprit pe cetateni sa-si exercite dreptul la vot. Debates.md a selectat citeva din opiniile utilizatorilor nostri la acest subiect.

Va invitam sa intrat in dezbatere cu cazuri si exemple concrete pe care le-ati intilnit in acest proces electoral.

 

1. David Trofin: Alegerile au fost fraudate, prin implicarea biseriicii, abuz de resurse administrative, minciuni si manipulari la mai mult din 80% media, transnistrieni platiti si adusi sa voteze.

2. Irina Railean: Moldovenilor din mai multe orase europene li s-a incalcat dreptul la vot prin lipsa buletinelor. Cred ca CEC trebuie sa demita incompetentii care primesc salariu degeaba.

3. Andrei Panuta: falsificari masive, oameni platiti sa voteze, adusi cu tranportul organizat. a fost incalcat un drept fundamental al cetatenilor, si anume dreptul la vot(Diaspora)

4. Cristina Mogîldea: 3 mln buletine, insa diaspora nu a votat integral. Din Transnistria mii de voturi obtinute prin inselaciune. In 3 sectii deja rezultatele sunt dovedit inversate. Ce fel de alegeri?

5. Ionel Alen: Sun multe incalcati declarate de cetatenii care au venit la vot siau aflat cineva votase in locul lor. Diaspora nu a putut sa voteze fiindca nu sau ajuns buletine de vot.

6. Sandu Munteanu: Situatia din diaspora sa produs intentionat, limitarea studentilor sa voteze la locul de studii arata ca statul nu-si respecta cetatenii si are citeva institutii "impotente"

7. Michicin Doina: Cand se cumpara voturi cu 200 lei, se aduc oameni din transnistria,Nu sunt buletine de vot si voteaza mortii. Cum sa fie corecte