O bilă roșie pentru procesul de organizare a alegerilor


Cetățenii Republicii Moldova au participat pe data de 13 noiembrie la alegerile noului președinte al țării. Diaspora a fost nemulțumită de modul de organizare și de faptul că mulți cetateni din afara tarii nu si-au putut exercita dreptul la vot din cauza lipsei buletinelor de votare. Legislația moldoveneasca prevede ca o sectie de votare de peste hotare nu poate primi mai mult de 3000 buletine. Procesul electoral a fost monitorizat de circa 4600 observatori. 

Debates.md a lansat o dezbatere la acest subiect, imediat dupa inchiderea sectiilor de votare. Circa 87% considera ca alegerile nu au fost corecte sau libere. La dezbatere au participat 904 persoane.

Totodata Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că pentru turul II au fost recepţionate 288 850 buletine de către cele 100 secţii de votare de peste hotare, cu 6.4 % mai multe buletine ca în turul I (270 349 buletine), dintre care nu au fost utilizate conform datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale circa 153 135 buletine de vot, ceea ce reprezintă circa 53%.

Va invitam sa urmariti si reactiile utilizatorilor pe  Facebook: