Partidul Dreapta și-a înaintat candidatul în cursa prezidențială


Candidatul Partidului „Dreapta” pentru funcția de președinte Ana Guțu a fost înregistrată oficial în cursa Electorală. O decizie în acest sens a fost luată la data de 6 octombrie de Comisia Electorală Centrală. In sustinerea sa au fost depuse peste 19.000 de semnaturi.

Ana Guțu s-a nascut la 13 martie 1962. Aceasta este profesor universitar, doctor în filologie romanică la catedra filologie romanică. Politiciană din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în anii 2009-2014. Ana Gutu a fost membru al Partidului Liberal Reformator in perioada 2013—2014, si membru al Partidul Liberal in perioada 2009—2013. Din octombrie 2009 până la iunie 2011 a fost șefa Delegației Parlamentului RM la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), iar din mai 2011 — șefa Delegației Parlamentului RM la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

Partidul ”Dreapta” este o forță politică nouă din Republica Moldova. Dreapta este un partid politic cu viziuni pro-românești ce are sloganul ”Împreună facem unirea”. Vicepreședinte al acestui partid este fostul deținut politic Ilie Ilascu.

Utilizatorii noștri s-au expus pe marginea candidaturii Anei Guțu. Din cele 550 persoane care au participa la dezbatere, 13% au votat pro, 87% au votat contra. Aceasta a fost ultima dezbatere din seria dezbaterilor electorale cu candidatii inregistrati in cursa prezidentiala.

Rezultatele complete: